Naš tim

Čega se prvo sjetite kad čujete riječ „folklor"? 

Folklor dolazi od engleske riječi folk što znači narod (puk) i lore što znači znanje ili nauk. Svaka zemlja na svijetu ima svoj folklorni izričaj bilo kroz ples, glazbu, književnost, ritmove ili likovnu umjetnost. Kroz folkor se vidi povijest i tradicija te zemlje pa se umjetnost bilo kojeg vremena ne može zamisliti bez elemenata folklora. 

Folklorni ples je u Hrvatskoj jako sačuvan i njegovan i zahvaljujući tome imamo ga priliku često vidjeti povodom različitih događaja.

Folklor ima svoje specifične kostime ili bolje rečeno narodne nošnje te nikako nije sve jedno koja se narodna nošnja nosi za vrijeme određenog plesa. Svaki dio Hrvatske ima svoju karakterističnu narodnu nošnju po čemu se i može prepoznati odakle ples potječe i gdje se nekada plesao. 

ODRASLA
SEKCIJA

Kultura predstavlja društveno dobro i od posebne je važnosti i značenja za  život pojedinca, obitelji i šire zajednice. Kultura je; plemenitost, solidarnost, zajedništvo i ljepota te predstavlja jedinstven sadržaj za djecu, mlade i starije.

DJEČJA
SEKCIJA

Tradicijska kultura posebno oduševljava zato što se pleše, svira, pjeva, nosi narodno ruho, nastupa, putuje te čuva i promiče tradicijska baština zavičaja u kojem smo rođeni i u kojem živimo. Ima li što ljepše i korisnije od toga? Radujem se trenutku kada će se naš folklor prikazati na razini svijesti o kulturnom identitetu, a ne na tragu šablone o seljacima koji plešu.

KUBURAŠKA
SEKCIJA

Narodnu umjetnost odlikuje mirnoća i dostojanstvo, promišljenost i upornost, duboka osjećajnost, ponos doživljenog iskustva. Ponesen ljepotom i snagom narodne umjetnosti mnogi puni duhovne energije su  aktivno uključujeni u rad društva na očuvanju kulturne baštine te glazbeno obrazovanje.

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon

Jankovićeva 14

Mičevec

10410 Velika Gorica

098 274 524

kudmicevec@gmail.com

 

 


 

KUD MIČEVEC

MB: 1116347
OIB: 62800593856